El Departament de Justícia, per mitjà del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya i el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), oferirà als jutges de pau formació en àmbits com l’anàlisi de conflictes, els sistemes extrajudicials de gestió de conflictes i les habilitats de negociació i conciliació per tal de facilitar l’adquisició de les competències necessàries per dur a terme les tasques objecte del Conveni. En l’organització d’aquesta formació s’ha de garantir que una part de les activitats programades es desenvolupin de forma descentralitzada.
En el seu parlament, el president de l’Associació Xavier Ten, ha manifestat que aquest conveni comportarà una major formació dels jutges de pau en el coneixement de la mediació i també en les tasques de conciliació que tenim encomanades dins de les nostres competències.
També ha afirmat que aquest Conveni es un primer pas en el camí de repensar la Justícia de Pau a Catalunya i que s’ha de potenciar la Justícia de Pau dins del concepte del primer grau de justícia de proximitat, que assumeixi funcions noves dins d’una graduació del seu àmbit territorial i de població.
El Conseller de Justícia ,Carles Mundó, ha agraït a l’Associació que s’hagi brindat a compartir l’oportunitat de posar-se al servei d’una eina tan imprescindible com és la mediació.
Ha afegit que els 899 jutjats de pau serviran com a antena a cadascun dels municipis de Catalunya per posar-la al servei dels ciutadans alhora d’explicar-los les bondats i oportunitats que ofereix la mediació. Es segur que és un camí que valia molt la pena i per tan agraeixo al president i la junta directiva que hi ha cregut del tot des de el primer moment i que estic segur que valdràn molt la pena els resultats que probablement d’aquí uns anys podrem valorar del que avui comencem.
L’Associació també s’ha adherit al Manifest Institucional Dia Europeu de la Mediació.